O nama

 • Hotel
  U ulici Marineta, na mjestu gdje su bile dvije kamene kuće, u 19. stoljeću u rimskom stilu je izgrađena renesansna palača obitelji Kačić-Peko. Građena je u stilu gradske utvrde s vanjskim polukružnim stepenicama od kamena s malom fontanom i parkom.

  Početkom prošlog stoljeća, zgrada hotela Porin je postala knjižnica, te 1916. godine i Gradska knjižnica grada Makarske. Nakon što je 2002. godine postala privatno vlasništvo, zgrada se temeljito preuredila te postala jedna od najljepših i najstarijih građevina u Makarskoj, time i kulturni spomenik.

  Danas je ta građevina moderno uređen i ležerna hotel koji očarava svojom unutarnjom i vanjskom ljepotom i neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Hotel se nalazi 20 metara od mora, a s druge strane gleda na glavni trg i centar grada. S obje strane hotela nalaze se osunčane terase, te još jedna terasa na vrhu hotela s koje možete uživati u pogledu na more, okolne otoke, Biokovo i cijelu Makarsku.

  Spoj višestoljetne tradicije, ljepote i visoko-kvalitetne usluge. To je hotel Porin. U hotelu možete odsjesti u bilo kojoj od sedam prostranih i komfornih soba, te jednom dvoetažnom apartmanu. Sve prostorije su klimatizirane, sadrže SAT TV i minibar te WiFi Internet.

 • O Makarskoj

  Makarska je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta hrvatskog priobalja, privlačna zbog svojih prirodnih i klimatskih karakteristika, raznolike turističke ponude i gostoljubivih domaćina. Pješčana i šljunčana plaža, duga skoro 2 kilometra je jedno od obilježja.

  Uz šetnice obrubljene borovima nalaze se različiti turistički sadržaji, udobni hoteli, ugostiteljski objekti s gastronomskim specijalitetima, te obilje zabave za djecu i odrasle.

  Makarska se nalazi u podnožju planinskog masiva Biokova (1762 m), koji štiti od prodora kontinentalne klime te ima bujnu mediteransku vegetaciju, blagu zimu, duga i topla ljeta s osvježavajućim maestralom. Sunce je obasjava više od 2750 sati godišnje s temperaturom zraka višom od 20°C od lipnja do rujna, a prozirno more od lipnja do listopada ima temperaturu višu od 20°C. Za ljetnih večeri luka je puna jahti i turističkih izletničkih brodova, a Kačićev trg u središtu grada pun je mladih koji uživaju u zabavnim i kulturnim priredbama. Kako noć pada, Makarska riva je sve življa, a kafići, restorani i disco barovi sve puniji.

  Grad Makarska razvio se oko prirodne luke koju štite slikoviti poluotok Sveti Petar i rt Osejava i najveća je i jedina takva luka između ušća Cetine i Neretve. Povijest grada najbolje se može upoznati u Franjevačkom samostanu, koji je nedavno proslavio 500 godina postojanja, a u svojim prostorima čuva galeriju slika, knjižnicu, jedinstveni Malakološki muzej i institut “Planina i More”.

  Leži na 43° 17' 38'' geografske širine i na 17° 1' 20'' istočne dužine, skoro u sredini sjeverozapadne polovice Makarskog primorja.